bubok.es utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y a recordar sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Ver política de privacidad. OK
Buscar en Bubok

davidflor

 

A traves d'aquest llibre os vui acostar la meva cuina. Son menjars casolans plens de carinyo i pensant sobre tot amb la butxaca i l'economia familiar, a traves d'aquí vui ensenyar-vos com fer una cuina decorativa en quatre ingredients bàsics, per que podeu lluir d'un bon àpat tan en família com en una ocasió especial. Ja se sap per la cuina també s'enamora... 




Aquest llibre nomes te l´ intenció d'ensenyar a fer senzilles receptes per quedar bé amb la gent que podem convidar a dinar o sopar a casa. Jo no soc cuiner professional lo que si que des de de ben petit sempre he estat enganxat als fogons , sempre des de ben petit ha fet menjar i no me he tallat mai a l'hora d'encendre el foc i ficar-me a cuinar. La creació d'aquest bloc es per que avui en dia vivim en una època de treballs estres a on la cuina rapida i lo preparat es lo que prima i vui demostrar que hi ha alternatives a la típica hamburguesa de burguer o a les pizzes preparades. En fa mal als ulls quant observo als estants dels super coses com la beixamel preparada, la tomata triturada, les truites ja fetes o qualsevol tipus de menjar que en 10 minuts els podríem preparar nosaltres mateixos per donar un exemple: Que costa ficar un ou i una mica d'Oli i sal pe fer maionesa amb un tormix?. Pues una cosa tant senzilla com aquesta fa que avui en dia mengem mes colorants conservants l mateix mes química que el mateix producte. Nomes tenim que mirar la cistella de la compra fa 50 anys les prioritats de la cistella de la compra eren patates, llegums, enciams, carxofes,cebes, alls, cogombres,carbassons etc etc i ara segons alguns estudis fets per grans empreses reconegudes mundialment i per la Agencia de consum nacional les prioritats son: Coca cola en totes les seves variants, aigua i cervesa. Esta clar que el capitalisme de l'alimentació ha canviat els nostres saludables hàbits alimentaris en el greu perill de salut que aixo causa. En els últims anys els cassos de càncer, colesterol, ulceres d'estomac, diabetis, hipersensibilitat etc etc s'han disparat i aixo no es mes que el consum de productes no naturals que han mermat la nostre salut. La mostre esta amb molts xef que hi ha avui dia que en l'excusa d'innovar a la cuina han convertit els fogons en laboratoris perden aixi l´esencia de la millor cuina catalana deixant de costat productes tradicionals per canviar-los per hidrogen o ves a saber el que fica'n . Jo no dic que no es faci innovació a la cuina tot lo nou esta be però sense jugar amb la salut ni fer de conillets d'Indià a ningú. Aquest bloc pretén aixo innovar fer coses noves que entrin per la vista però sempre amb productes naturals i de temporada, no es lo mateix un tomàquet tradicional cultivat amb terra que un tomàquet que mai la ha vist creat a enormes camps de cultiu i ficats en caixes d'aigua química per que surtin en quantitat i durant tot l'any hem passat a comprar en la vista i la mostre tornant als tomàquets els volem rodo-nets vermells i brillants aixo si sense cap sabor oblidant que el verdader tomàquet es totalment uniforme i a vegades en alguna escletxa de maduració. La veritat que cada dia m'ermem en salut per la culpa de la nostre cistella de la compra i deuríem tenir clar que el nostre petit país te de tot per poder-ne gaudir amb productes de primera necessitat i frescos, tenim els millors pagesos els millors pescadors i els millor ramaders que gracies aquest mon irreal estan perden totes les seves terràs, barques o granges per que comprem productes prefabricats a lo millor deuríem pensar de canviar aquesta mentalitat de ficar coca cola al cistell i ficar un bona bossa de bledes fresques. En fi com deia el millor cuiner que a creat aquest país en: Santi Santamaria amb el seu llibre " CAMBIO XEF POR TOMATES MADUROS"