bubok.es utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y a recordar sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Ver política de privacidad. OK
Buscar en Bubok

SA COLLA DES VEDRA

L’any 2010 es va convocar el pri­mer Concurs d’Estribots de Sant Agustí. Es fixà com a termini per a la presentació d’estribots el dia de la festa del poble: el dia de Sant Agustí ―el 28 d’agost―.

   Tres dones i tres homes de Sant Agustí o estretament vinculats amb el poble, de diferents edats i proce­dències, cada u pel seu compte, els varen llegir sense saber, evident­ment, qui els havia escrit i els varen puntuar de 0 a 3 segons la pròpia manera d’apreciar la qualitat d’un estribot. Una vegada reunits els re­sultats vàrem donar a conèixer públicament (a can Curt i en el tauler d’anuncis del poble) l’autoria dels estribots presentats i la puntuació obtenguda sobre un màxim de 18 punts possibles.

   Com a recompensa honorífica, els estribots més valorats varen ser lle­gits i cantats pels al·lots i al·lotes que aprenien cant pagès en el poble, a la xacota pagesa de Nadal del mateix any. En vista de l’acollida que va tenir el projecte s’ha repetit durant cinc anys, amb un nou jurat a cada concurs.

   Ara, amb la publicació d’aquest recull, es posa a l’abast de tothom un record d’aquesta activitat del nostre poble i la memòria escrita dels estribots més interessants.