bubok.es utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y a recordar sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Ver política de privacidad. OK
Buscar en Bubok

L'organització de l'espai rural a l'Europa mediterrània.

de Rosa Congost Colomer
  • Autor: Rosa Congost Colomer
  • N° de páginas: 384
  • Tamaño: 200x130
  • Formato: Paperback / softback
  • isbn: 9788495483010
  • Idioma: catalán
  • visitas: 11
A les darreres dècades, les transformacions agràries a l'època moderna han generat vius debats entre els historiadors de l'Europa Occidental. Els resultats de les recerques han fet caure el paradigma dominant, inspirat en el model anglès, que associava un paisatge d'explotacions familiars pageses amb l'estancament i l'immobilisme agraris. Si avui alguna cosa és clara és que la realitat històrica d'aquells segles era molt més rica, variada i complexa del que havíem suposat; en la nova visió, la tesi d'un creixement econòmic protagonitzat per pagesos ja no provoca escarafalls. Aquest llibre mostra tres exemples de desenvolupament agrari precoç i important a l'Europa Mediterrània. Les tres societats que presentem són societats que tenen com a tret bàsic i comú un sistema agrari centrat en uns mateixos conreus, els de l'anomenada trilogia mediterrània, el blat, el vi i l'oli. Un altre element comú de les tres àrees d'estudi és que es tracta d'espais que s'han articulat durant segles a l'entorn d'unes unitats d'explotació específiques: els masos a la Catalunya Vella, les possessions a l'illa de Mallorca i els poderi a la Itàlia Central. Però les tres societats, malgrat aquestes semblances, es troben molt diferenciades entre si. El lector podrà observar aquí els processos d'evolució històrica que les han anat conformant i diferenciant des de la baixa edat mitjana fins als nostres dies o, com a mínim, fins a mitjan segle XX. La idea d'aquest llibre va sorgir fa alguns anys en el si d'una trobada dels grups integrants de la Xarxa Temàtica d'Història Rural. La Xarxa Temàtica d'Història Rural, finançada per la Generalitat de Catalunya des de 1994, integra els grups de recerca d'història rural de les Universitats de Girona, Autònoma de Barcelona, Còrdova, les Illes Balears, Vic i de la Universitat de Pisa. La comparació de l'organització dels espais rurals de les àrees de la Catalunya Vella, l'illa de Mallorca, la Toscana i l'Andalusia Occidental, va constituir el tema de dos seminaris organitzats per la Xarxa. El primer, a Mallorca, organitzat per la investigadora  principal del grup de les Illes Balears, Isabel Moll, el 1997. El segon, concebut com a continuació del primer, va tenir lloc a Girona, el 1998, en el marc del XI Seminari d'Història Econòmica de la Universitat de Girona. Els treballs aplegats en aquest llibre han estat realitzats per un conjunt de deu autors. Per a la Catalunya Vella, Rosa Congost, Llorenç Ferrer, Pere Gifre, Rosa Lluch, Elvis Mallorquí i Enric Saguer, tots ells membres del Centre de Recerca d'Història Rural de la Universitat de Girona. Per al cas de Mallorca, Gabriel Jover, també membre del CRHR de la UdG i Antònia Morey, professora de les Illes Balears. Per al cas de la Itàlia Central, Giuliana Biagioli, professora de la Universitat de Pisa i Maria Ginatempo, professora de la Universitat de Siena.
...[Leer más]
ESTE LIBRO NO SE ENCUENTRA DISPONIBLE. PUEDES VER MÁS ABAJO OTROS LIBROS DE TEMÁTICA SIMILAR QUE PUEDEN INTERESARTE.
Los clientes que compraron este libro también compraron

La librería Bubok cuenta con más de 70.000 títulos publicados. ¿Todavía no encuentras el tuyo? Aquí te presentamos algunas lecturas recomendadas basándonos en las valoraciones de lectores que compraron este mismo libro.
¿No es lo que buscabas? Descubre toda nuestra selección en la librería: ebooks, publicaciones en papel, de descarga gratuita, de temáticas especializadas... ¡Feliz lectura!

Bubok es una editorial que brinda a cualquier autor las herramientas y servicios necesarios para editar sus obras, publicarlas y venderlas en más de siete países, tanto en formato digital como en papel, con tiradas a partir de un solo ejemplar. Los acuerdos de Bubok permiten vender este catálogo en cientos de plataformas digitales y librerías físicas.
Si quieres descubrir las posibilidades de edición y publicación para tu libro, ponte en contacto con nosotros a través de este formulario y comenzaremos a dar forma a tu proyecto.

¿Quieres que te informemos de cómo publicar tu obra? Déjanos tu teléfono y te llamamos sin compromiso.

Introduce el nombre

Introduce el teléfono

Introduce el E-mail

Introduce un email válido

Escoge el estado del manuscrito

Gracias por contactar con Bubok, su mensaje ha sido enviado con éxito. Una persona de nuestro departamento de asesoría al cliente se pondrá en contacto contigo a la mayor brevedad.
Enviar