bubok.es utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y a recordar sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Ver política de privacidad. OK
Buscar en Bubok

Migracions, activitat econòmica i poblament a Espanya

de Jordi Cardelús
  • Autor: Jordi Cardelús
  • N° de páginas: 131
  • Tamaño: 230x160
  • Formato: Libro
  • isbn: 9788449016561
  • Idioma: catalán
  • visitas: 5
Com es relaciona la població amb el territori? Com s'hi assenta i com s'hi mou? Ho fa ara de manera semblant a la d'èpoques passades? Quins trets tenen les persones implicades? Què tenen a veure les migracions i el poblament amb alguns altres esdeveniments de l'evolució de la societat espanyola durant aquest segle? L'estudi dels moviments migratoris interiors d'Espanya permet investigar sobre aquests temes. Les migracions interiors són un fet demogràfic que ha anat canviant de volum i de característiques segons els diferents moments històrics, i que ha merescut major atenció en aquells períodes en què els moviments han estat més aparents i han arrossegat més càrrega emocional. Però sempre representen un element important en l'evolució de la població i en la seva distribució en el territori, i són alhora el reflex d'altres fenòmens socials prou significatius.. Ocupar-se de les migracions interiors és en primer terme descriure els desplaçaments i la seva incidència sobre el poblament. Però aquest llibre s'ha proposat també abordar altres qüestions: les pautes de la mobilitat i del poblament; la continuïtat al llarg del temps en algunes tendències i els canvis en d'altres; el comportament diferencial en distintes zones de l'estat; el lligam entre els fluxos migratoris actuals i les migracions del passat; la relació de la mobilitat i l'assentament amb altres variables de tipus socioeconòmic. Qüestions totes elles que evoquen fenòmens que van força més enllà del fet demogràfic estricte. Aquest n'és el símptoma, la via i el pòsit. . L'estudi abraça tot el segle xx, amb un tractament homogeni que només és possible treballant amb saldos migratoris, i un tractament específic dels fluxos a partir dels anys seixanta, que és quan la informació disponible permet una anàlisi més directa i més acurada. L'amplitud del període que ara es pot considerar i la distància respecte als moments de major impacte social de les migracions permeten abordar ara els temes amb una perspectiva que n'afavoreix la comprensió.. . Sobre els autors. Els autors d'aquesta obra, Jordi Cardelús, ?ngels Pascual de Sans i Miguel Solana Solana, treballen des de fa anys en temes de migració, mobilitat i poblament. La seva atenció s'ha centrat de manera preferent en aspectes tals com la relació entre mobilitat i estructura socioeconòmica, la mobilitat del personal qualificat, el retorn, i la connexió entre migració i història personal. Els dos últims autors treballen al Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, en un grup de recerca sobre migracions a Europa.
...[Leer más]
ESTE LIBRO NO SE ENCUENTRA DISPONIBLE. PUEDES VER MÁS ABAJO OTROS LIBROS DE TEMÁTICA SIMILAR QUE PUEDEN INTERESARTE.
Los clientes que compraron este libro también compraron

La librería Bubok cuenta con más de 70.000 títulos publicados. ¿Todavía no encuentras el tuyo? Aquí te presentamos algunas lecturas recomendadas basándonos en las valoraciones de lectores que compraron este mismo libro.
¿No es lo que buscabas? Descubre toda nuestra selección en la librería: ebooks, publicaciones en papel, de descarga gratuita, de temáticas especializadas... ¡Feliz lectura!

Bubok es una editorial que brinda a cualquier autor las herramientas y servicios necesarios para editar sus obras, publicarlas y venderlas en más de siete países, tanto en formato digital como en papel, con tiradas a partir de un solo ejemplar. Los acuerdos de Bubok permiten vender este catálogo en cientos de plataformas digitales y librerías físicas.
Si quieres descubrir las posibilidades de edición y publicación para tu libro, ponte en contacto con nosotros a través de este formulario y comenzaremos a dar forma a tu proyecto.

¿Quieres que te informemos de cómo publicar tu obra? Déjanos tu teléfono y te llamamos sin compromiso.

Introduce el nombre

Introduce el teléfono

Introduce el E-mail

Introduce un email válido

Escoge el estado del manuscrito

Gracias por contactar con Bubok, su mensaje ha sido enviado con éxito. Una persona de nuestro departamento de asesoría al cliente se pondrá en contacto contigo a la mayor brevedad.
Enviar