bubok.es utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y a recordar sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Ver política de privacidad. OK
Buscar en Bubok

Mil Maneres de Veure Les Gavarres

  • Co-Autor: Josep Figueras Corominola
  • Co-Autor: Jordi Clara Corominola
  • Autor: Isabel Corominola Juscafresa
  • Estado: Público
  • N° de páginas: 278
  • Descargas: 230
  • Vendidos: 3
Ver ficha técnica completa
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Cròniques d’unes passejades itinerants entre el present i el passat entre la muntanya i la plana.

 

Es tracta d’un treball de caire sociològic i biogràfic amb modestes dosis d’etnologia, literatura i filosofia que vol afegir un  testimoniatge, una  reflexió i un  llegat d’uns nous trepitjars pel Massís de Les Gavarres.

 

La majoria d’apartats d’aquest treball ens mostren una mena d’interacció entre la gent de la plana i la gent de muntanya (de Les Gavarres). Mentre uns pugen els altres baixen, una mena de formigueig de conveniència per uns i altres, tot configurant uns passatges de transformació social, uns sistemes de vida diferents i uns canvis d’imatge paisatgística i patrimonial del massís en el segle XX. Les cròniques  es localitzen majoritàriament en els pobles que presideix la Gavarra del Baix Empordà, entorn que ens és més proper, i l’argument l’hem obtingut dels relats senzills i emotius escoltats de familiars i coneguts que guardaven fets i vivències en el record.

 

Cròniques d’ara que es fusionen amb la retrospecció d’un  passat proper al que hem tingut accés duent a terme una recerca de recollida de dades, opinions i relats, entre gent de vila, de pagès i de mar. Cròniques que adornem amb fotografies d’ara i d’abans, d’alguns indrets,de masos, de racons, d’alguns estris quasi oblidats, de nosaltres mateixos i dels que ens han acompanyat donant fe d’unes realitats viscudes;

 

Enriquim el relat intercalant algunes cites i fragments recollits de literats reconeguts que ens han semblat escaients com a complement  cultural, una mena de suport per a millor descriure el lloc, el moment, la sensació viscuda, i les mil maneres de veure o interpretar Les Gavarres i el seu entorn.

...[Leer más]
No existen comentarios sobre este libro Regístrate para comentar sobre este libro
Otros libros que pueden interesarte

La librería Bubok cuenta con más de 70.000 títulos publicados. ¿Todavía no encuentras el tuyo? Aquí te presentamos algunas lecturas recomendadas basándonos en las valoraciones de lectores que compraron este mismo libro.
¿No es lo que buscabas? Descubre toda nuestra selección en la librería: ebooks, publicaciones en papel, de descarga gratuita, de temáticas especializadas... ¡Feliz lectura!

Bubok es una editorial que brinda a cualquier autor las herramientas y servicios necesarios para editar sus obras, publicarlas y venderlas en más de siete países, tanto en formato digital como en papel, con tiradas a partir de un solo ejemplar. Los acuerdos de Bubok permiten vender este catálogo en cientos de plataformas digitales y librerías físicas.
Si quieres descubrir las posibilidades de edición y publicación para tu libro, ponte en contacto con nosotros a través de este formulario y comenzaremos a dar forma a tu proyecto.