bubok.es utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y a recordar sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Ver política de privacidad. OK
Buscar en Bubok

Mil Maneres de Veure Les Gavarres

  • Co-Autor: Josep Figueras Corominola
  • Co-Autor: Jordi Clara Corominola
  • Autor: Isabel Corominola Juscafresa
  • Estado: Público
  • N° de páginas: 278
  • Descargas: 230
  • Vendidos: 3
Ver ficha técnica completa
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Cròniques d’unes passejades itinerants entre el present i el passat entre la muntanya i la plana.

 

Es tracta d’un treball de caire sociològic i biogràfic amb modestes dosis d’etnologia, literatura i filosofia que vol afegir un  testimoniatge, una  reflexió i un  llegat d’uns nous trepitjars pel Massís de Les Gavarres.

 

La majoria d’apartats d’aquest treball ens mostren una mena d’interacció entre la gent de la plana i la gent de muntanya (de Les Gavarres). Mentre uns pugen els altres baixen, una mena de formigueig de conveniència per uns i altres, tot configurant uns passatges de transformació social, uns sistemes de vida diferents i uns canvis d’imatge paisatgística i patrimonial del massís en el segle XX. Les cròniques  es localitzen majoritàriament en els pobles que presideix la Gavarra del Baix Empordà, entorn que ens és més proper, i l’argument l’hem obtingut dels relats senzills i emotius escoltats de familiars i coneguts que guardaven fets i vivències en el record.

 

Cròniques d’ara que es fusionen amb la retrospecció d’un  passat proper al que hem tingut accés duent a terme una recerca de recollida de dades, opinions i relats, entre gent de vila, de pagès i de mar. Cròniques que adornem amb fotografies d’ara i d’abans, d’alguns indrets,de masos, de racons, d’alguns estris quasi oblidats, de nosaltres mateixos i dels que ens han acompanyat donant fe d’unes realitats viscudes;

 

Enriquim el relat intercalant algunes cites i fragments recollits de literats reconeguts que ens han semblat escaients com a complement  cultural, una mena de suport per a millor descriure el lloc, el moment, la sensació viscuda, i les mil maneres de veure o interpretar Les Gavarres i el seu entorn.

...[Leer más]
No existen comentarios sobre este libro Regístrate para comentar sobre este libro