bubok.es utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y a recordar sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Ver política de privacidad. OK
Buscar en Bubok

Amor, hem de parlar

Impuestos y envío no incluidos
Compra online y recoge tu pedido gratis en nuestra tienda
Pídelo ahora y págalo contra reembolso
  • Autor: Pere Costa Pagès
  • Estado: Público
  • N° de páginas: 179
  • Tamaño: 150x210
  • Interior: Blanco y negro
  • Maquetación: Pegado
  • Acabado portada: Brillo
  • Vendidos: 154
Ver ficha técnica completa

Amor, hem de parlar és un recull de vint-i-cinc contes que tenen com a fil conductor les relacions humanes. Les narracions són escenes quotidianes en les quals es barregen estrelles de la música o el cinema com Robert Redford, Richrad Gere, Harrison Ford, Sylvester Stallone, Wynona Ryder, Shakira, Mick Jagger o Keith Richards amb personatges normals i corrents que cada dia ens creuem pel carrer i als quals sovint no prestem atenció com la Laura Tutusaus, la Mònica Graziani, en Sadurní Rifé o l’anònima noia del paraigua taronja. Les relacions de parella, en totes les seves vessants, ocupen bona part dels textos però també hi podem trobar relacions entre mestres i alumnes, entre companys de feina, companys d’habitació en un hospital, entre germans, amics, coneguts i saludats, entre el client d’un supermercat i la caixera que sempre l’atén, entre l’editor i l’escriptor i entre sogres i gendres. Tot hi cap però amb un denominador comú: malgrat que els homínids fa segles que intentem relacionar-nos, malgrat que cada generació es pot emmirallar en les anteriors o en els seus coetanis, seguim tenint poca traça a l’hora d’entendre’ns i, en canvi, una facilitat increïble a l’hora d’espatllar-ho tot i fer-ne miques fins al punt que la reconciliació es fa impossible.

El to dels contes no sempre és el mateix però la majoria s’afronten amb sentit de l’humor, ironia i certes dosis de frivolitat. Si és que n’hi ha, cosa que no sempre succeeix o almenys l’autor no sempre té la voluntat que sigui així, cal buscar el missatge entre línies i, enmig de situacions còmiques i, a vegades, desconcertants, s’hi amaguen petits esquitxos literaris que conviden a la reflexió, ni que sigui perquè el lector es pot veure retratat en algun dels personatges que protagonitzen les històries. En un altre bloc de textos, el to es torna seriós i reflexiu. No hi ha lloc per al sentit de l’humor però sí per a la poca traça abans esmentada que els humans tenim quan ens relacionem. Són contes que obren la porta als maltractaments o a la decadència de certs éssers que, sota una aparença normal, amaguen intencions perverses o pateixen un procés de degeneració moral que els condueix a actuar fora dels límits que una societat amb sentit comú hauria de permetre.

No hi ha cap tret autobiogràfic en els vint-i-cinc contes que formen aquest volum però sí que és veritat que l’autor ha estat molt a l’aguait del seu entorn immediat, principal font d’inspiració d’aquest recull. Personatges coneguts i desconeguts que habiten en el seu paisatge habitual, les seves anades i vingudes, les circumstàncies que els envolten, sobretot les més anecdòtiques o surrealistes, han estat font d’inspiració per a la majoria d’aquests relats curts. L’expressió que dóna títol al recull, tan utilitzada en la vida real com en el cinema, convida a sentir males notícies o ens permet intuir que les coses no van tan bé com ens pensàvem. No sempre és així. Amor, hem de parlar té moltes sorpreses reservades als seus lectors.

...[Leer más]
No existen comentarios sobre este libro Regístrate para comentar sobre este libro