bubok.es utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y a recordar sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Ver política de privacidad. OK
Buscar en Bubok

El progrés de les comunicacions a Andorra

Impuestos y envío no incluidos
Compra online y recoge tu pedido gratis en nuestra tienda
Pídelo ahora y págalo contra reembolso
  • Autor: Vicens Blasco Ferrón
  • Estado: Público
  • N° de páginas: 120
  • Tamaño: 170x235
  • Interior: Blanco y negro
  • Maquetación: Pegado
  • Acabado portada: Brillo
  • Vendidos: 7
Ver ficha técnica completa

El llibre relata moltes de les situacions viscudes a Andorra des dels inicis de l’expansió dels mitjans de transport moderns i de l’industria de l’electricitat i l’electrònica, que van permetre el desenvolupament de les telecomunicacions i de l’informàtica. Circumstàncies que afectaven directament el futur d’Andorra i que es van convertir en quelcom transcendent pel desenvolupament econòmic i social del país.

A tall d’exemple, descriu entre altres, el conjunt d’esdeveniments que van empènyer al Consell General a instaurar l’any 1902 les primeres taxes que gravaven a les persones físiques, que havien de pagar en metàl·lic 5 pessetes anuals, per contribuir a la construcció de les carreteres.

També, descriu la lluita jurídica i institucional que iniciava el poble andorrà amb els coprínceps i a nivell internacional per ser reconegut com estat sobirà i poder així defensar els interessos del país i accedir com qualsevol altre estat Europeu a les xares postals, a les ones radiofòniques, o la xarxa telefònica internacional.

Situacions que comportaven que en determinats moments de la història coexistissin  tres serveis postals o tres  xarxes telefòniques diferents, concretament una que permetia telefonar a França, una altra que permetia telefonar a Espanya i la xarxa nacional que permetia realitzar les trucades interparroquials.

No existen comentarios sobre este libro Regístrate para comentar sobre este libro