bubok.es utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y a recordar sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Ver política de privacidad. OK
Buscar en Bubok

Camí d'Argelers

Impuestos y envío no incluidos
Compra online y recoge tu pedido gratis en nuestra tienda
Pídelo ahora y págalo contra reembolso
  • Autor: Joan Vergés i Pineda
  • Estado: Público
  • N° de páginas: 252
  • Tamaño: 170x235
  • Interior: Blanco y negro
  • Maquetación: Pegado
  • Acabado portada: Brillo
  • ISBN eBook en PDF: 978-84-686-4979-5
    ISBN Libro en papel: 978-84-686-4978-8
Ver ficha técnica completa
Pocs anys enrere, el propi Alcalde d’Argelers, que va néixer en aquest camp, exposava les seves opinions respecte al tracte que es va donar als encerclats:

“França no va ser un bon país d’acollida. S’observa un tracte inhumà. La indefensió, la falta d’infraestructures i el control de la gent per part d’unes tropes que no eren cap garantia, agreujaven els problemes prou coneguts. A mesura que s’avançava en el temps les prestacions donades als encerclats anaven millorant...”

Els dos primers mesos de vigència d’aquest camp, així com els darrers dies del conflicte, al sud dels Pirineus, centren l’atenció de l’autor.

Es pretén analitzar com visqueren la gent encerclada en aquell desert de sorra. Com pensaven i sentien, com a fruit de les explicacions d’una colla de persones que hi varen viure i que patiren les condicions d’ una impresentable i cruel acollida. Tot això, després de cap a tres anys de guerra... Dintre aquest ambient marginal, la Dora i en Joan viuran un increïble enamorament com a resultat de situacions extremes i vivències que ratllen en la desesperació.

En Josep Ripoll, la Palmira Coll i la Consol Solench de Vilajuïga, ens ofereixen els testimonis dels militars que treballaven al camp d’aviació d’aquest poble. Un cuiner de l’hotel Duran a Figueres, (J.C.) i un altre d’Espolla respectivament, expliquen com treballaven al camp de concentració d’Argelers. En Miquel Trilla de Vilanova de la Muga, com a artificier d’en Líster, fa saltar els polvorins de Llers i Figueres, els ponts de l’Albera sud i posarà les metxes per fer saltar pels aires les bótes i tines del celler cooperatiu d’Espolla. En Jaume Oliva Ferrer de Llers, explicarà el trasllat del tresor de la República des de València a Peralada i la crueltat de que féu gala el major Líster a Llers, abans de fer volar el polvorí ubicat a l’església. En Pere Martorell del Poble Sec i d’altres testimonis aporten les seves vivències, que anirem veient, si fóra que ens voleu acompanyar en aquest camí de crus records.

...[Leer más]
No existen comentarios sobre este libro Regístrate para comentar sobre este libro