bubok.es utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y a recordar sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Ver política de privacidad. OK
Buscar en Bubok

Trilogia del Matagossos: guerra i postguerra a l'Alt Congost (tres llibres en un pac)

Pulsa para comprarlo en:
Impuestos y envío no incluidos
Compra online y recoge tu pedido gratis en nuestra tienda
Pídelo ahora y págalo contra reembolso
  • Autor: Francesc Roma i Casanovas
  • Estado: Público
  • Descargas: 2
  • Vendidos: 23
Ver ficha técnica completa
Trilogia sobre la guerra civil i la postguerra a l'alt Congost, amb especial referència a la figura del Matagossos. El conjunt està format per tres llibres:

En el primer -La guerra oblidada a l'Alt Congost, 1936-1950- es recull la història general des de 1936 fins a finals dels anys quaranta, resseguint els principals fets que varen tenir lloc a la rereguarda, es fa èmfasi especial en el fenomen dels amagats i en l'ocupació militar per fer front als maquis que va tenir lloc durant els anys quaranta.

El segon volum duu per títol Matagossos. Història d'un rebel a l'Alt Congost, i està dedicat a fer la biografia de Pere Serra i Pou, nascut a Aiguafreda, membre del comitè revolucionari de l'Abella i assassí confés de tres persones. En Matagossos va tenyir de vermell la història d'Aiguafreda i Sant Martí de Centelles amb atemptats amb bomba i a mà armada fins que l'any 1947 va morir a mans de la Guàrdia Civil.

Finalment, La guerra de silencis recull totes aquestes informacions per fer-ne una versió novel·lada en què la Laura -una jove estudiant d'història- ha d'analitzar aquests fets i fer-ne una tesi doctoral, això si abans aconsegueix sobreviure.


No existen comentarios sobre este libro Regístrate para comentar sobre este libro